Kaikki on sallittua!

Johtajan tehtävä on antaa jatkuva lupa tehdä kaikkea. Kun kaikilla on yhteinen agenda, syntyy kaikesta toiminnasta yhteistä päämäärää edistäviä asioita. Toiminnan läpinäkyvyys kitkee joukosta asiat, joita ei tarvita.

“Saanko asentaa tämän hienon komponentin tietokantapalvelimelle?”
“Onko ok, jos teemme Pekan kanssa homman X?”
“Entä jos teenkin tämän homman näin, enkä noin?”
“Voinko käydä huomenna iltapäivällä hammaslääkärissä”

Vastaavia kysymyksiä esitetään yrityksissä eri tason johtajille joka päivä tuhansittain. Johtaja pääsee helpommalla ja tekee muutenkin viisaan päätöksen tekemällä yhden ainoan päätöksen:

“Tästä eteenpäin kaikki on sallittua!”

Mahtavaa! Voit tehdä aivan mitä huvittaa!
Kuten vanha ja viisas Ben-setä sanoo Hämähäkkimies-elokuvassa: “Suuren määrän valtaa mukana tulee aina myös suuri määrä vastuuta” Tämä pätee myös kaikissa yrityksissä. Se mitä tehdään, on oltava oman yrityksen ja sen asiakkaiden intresseissä.

Kulttuurishokki iskee naamalle. Mutta mistä minä tiedän, mikä on sallittua ja oikein? Juttele työkaveriesi kanssa. Ole avoin ja tee asioita läpinäkyvästi. Tällä tavalla huonot ideat karsiutuvat nopeasti pois.

Tämä ei välttämättä ole aina helppoa, sillä oikeiden asioiden tekeminen on kaikkien organisaatioiden haaste. Vaaditaan tietoa ja kokonaisuuksien ymmärtämistä. On ymmärrettävä, missä ollaan ja mihin ollaan menossa. Kun kaikilla on yhteinen ymmärrys nykytilasta ja tavoitteesta, ovat kaikki päätökset niin oikein, kuin mahdollista. Johtajan tehtävä vaihtuu luvan antamisesta suunnan asettamiseen ja ajattelun tukemiseen.

Organisaatioissa haaveillaan, miten ihmiset saisi ottamaan enemmän vastuuta, mutta samalla pitäydytään samoissa vanhoissa valtarakenteissa. Säännöillä ja keskitetyllä päätöksenteolla tähtäin on parhaimmillaankin keskinkertaisuudessa. Erinomaisuus edellyttää uudenlaista vastuun ja vallan kulttuuria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *