Johtamisen pöpöteoria

Lääketieteen ja monen muun alan teoriat ovat vaihdelleet historian saatossa. Kun ajattelu ja oletukset ovat muuttuneet kehityksen mukana, on syntynyt mahdollista löytää kokonaan uusia ratkaisuja, jotka eivät olleet vanhan ajattelun vallitessa mahdollisia.

Useita vuosikymmeniä sitten lääkärien suosituksena oli jättää haavan tikkauksessa ylimääräistä ommelta roikkumaan. Ommelta ei siis pitänyt viimeistellä siististi, vaan langanpää piti jättää sopivasti pitkäksi. Ajatuksena oli, että haavassa oleva mätä tulisi roikkuvaa lankaa pitkin ulos. Käsien ja neulojen siisteydestä ei tiedetty. Tänä päivänä tiedämme paremmin ja tämä vanha uskomus herättää huvitusta.

Aikoinaan lääkäreillä oli myös teoria, joka selitti malarian leviämisen. Malaria eli ”mal-aria” on saanut nimensä vallinneesta oletuksesta, että tauti oli kuin ”pahaa ilmaa”, jotka höyrysi yössä. Teoria sai lääkärit etsimään vääriä vastauksia vääristä paikoista ongelmiin, jotka olivat vakavia ja keskeisiä.

Lääketiedettä kuitenkin harjoitettiin ”tuloksekkaasti” myös historiassa, vaikka bakteereista ei ollut tietoa. Sen aikaisilla hoidoilla jotkut potilaista paranivat, joidenkin tila paheni ja joidenkin tila pysyi samana. Kaikkiin tapauksiin kuitenkin löytyi jokin vallitsevan ajattelun ja teorian mukainen selitys.

Tänä päivänä yritysten johto syyllistyy samaan. Kun teoria on väärä, ei löydy myöskään toimivia lääkkeitä saatikka kyetä näkemään oikeita ongelmia.

Kun työntekijät eivät ole innostuneita, on vika palkkioissa. Kun laatu sakkaa, kiristetään valvontaa. Jos virheitä sattuu, tiukennetaan ”prosessikuria”. Muuttuneen ympäristön ja epäonnistuneiden suunnitelmien edessä todetaan, että ensi kerralla ”pitää suunnitella tarkemmin.”

Tämä kaikki on kuitenkin vain samaa johtamisen ”pöpöteoriaa”. Oletuksia ja ajattelumalleja siitä, miten organisaatiot ja ihmiset toimivat. Ajatuksia, oletuksia ja teorioita päivittämällä on mahdollista saavuttaa uudenlaisia tuloksia. Vastauksen tämän päivän liiketoiminnan ja organisaatioiden ongelmiin ovat kokonaan uudenlaisessa ajattelussa.

Lähde: Tribus, M. The Germ theory of Management.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *